Aktuality

  23. 5. 2024

Ondřej Závodský vystoupí v rámci Olomouckých právnických dnů

Mezinárodní vědecká konference Olomoucké právnické dny představuje nejvýznamnější událost, která se v oblasti vědeckého života každoročně koná na půdě olomoucké právnické fakulty.
V roce 2024 se konference uskuteční ve dnech 23.–24. května a již tradičně se bude odvíjet ve dvou částech. V úvodní plenární sekci vystoupí významní odborníci, druhá část probíhá prostřednictvím tematicky zaměřených sekcí.

V rámci sekce Sociální podnikání v ČR, navrhovaná právní úprava a praxe, vystoupí Ondřej Závodský, spoluautor zákona o integračním sociálním podniku.

Anotace: Předmětem sekce je problematika sociálního podnikání v České republice. V rámci úvodního vystoupení v rámci sekce zástupci Ministerstva práce a sociálních věcí ve svém příspěvku přítomné seznámí s aktuálním stavem projednávání právní regulace oblasti sociálního podnikání. Objasní, jaké varianty rozsahu regulace byly při tvorbě normativního textu zvažovány a z jakého důvodu bylo zvoleno preferované řešení. Zaměří se na obsah obou právních norem, které tvoří regulační rámec. Zástupci MPSV vysvětlí, jaké nástroje mají změnit neutěšenou situaci desítek tisíc nezaměstnaných, kterým brání účasti na otevřeném trhu práce určitý sociální problém. Přednášející se ovšem nezaměří toliko na popis a odůvodnění navrhovaného textu právních norem, ale tento návrh objasní v kontextu návrhů de lege ferenda a, z části, z hlediska právní úpravy v dalších, kulturně spřízněných, zemích. Na toto úvodní vystoupení budou navazovat vystoupení ostatních účastníků sekce se svými příspěvky.

Registrace na konferenci je možná do 5. 5. 2024, účastnický poplatek je 2500,- Kč.

Bližší informace a registrace ZDE 


Patička - Kontakt

Ministerstvo práce a sociálních věcí
Oddělení sociálního podnikání
Karlovo náměstí 1359/1, Praha 2
Projekt Rozvoj ekosystému sociálního podnikání
Tel.: 770 116 520
Kontaktní osoba:
Gabriela Kurková
Email: gabriela.kurkova@mpsv.cz 

eumpsv

Copyright 2024 © Ministerstvo práce a sociálních věcí, Rozvoj ekosystému sociálního podnikání (RESP), registrační číslo - CZ.03.02.02/00/22_004/0001397.