Adresář sociálních podniků


Vyhledávání v adresáři

Pokud hledáte víceslovný výraz, doporučujeme ho zadat v uvozovkách.

Mapa ČR plzensky karlovarsky ustecky liberecky st praha jihocesky kralovehradecky pardubicky vysocina jihomoravsky olomoucky zlinsky moravskoslezsky
vyberte klíčové slovo z našeptávače


UPRAVIT

Jídelna Kuchařek bez domova

http://kucharkybezdomova.org/  

Brožíkova 6, Praha 5 

775 707 371

jidelna@jakodoma.org

PROVOZOVATEL:
Jako doma - Homelike, o.p.s.
IČ: 22748890
právní forma: Obecně prospěšná společnost
datum zveřejnění: 30. 6. 2022


Co děláme?

Připravujeme chutné, rostlinné a cenově dostupné pohoštění pro akce. Zaměstnáváme ženy bez domova, které se tak mohou zvednout z obtížné situace. Využíváme potravinové přebytky a hlásíme se k principům sociálního podnikání.

Zajišťujeme kompletní cateringové služby pro různé typy akcí - firemní akce, večírky, snídaně, konference, rauty, svatby i pravidelnou dovážku obědů. Nabízíme rostlinné menu (sladké, slané, teplé, studené, jídla o několika chodech i drobné občerstvení), podáváme fair trade kávu, čaj, domácí nealkoholické limonády a šťávy a limonády Tátův sad. Servírujeme v ekologickém nádobí na jedno použití. Catering nabízíme bez obsluhy i s obsluhou Kuchařek bez domova.

Proč je náš podnik sociální?

V Jídelně Kuchařek bez domova ženy v sociální tísni získávají prostředky na bydlení či uhrazení dluhů, ztracené sebevědomí, zkušenosti v profesionální kuchyni, díky čemuž mohou získat stálou práci v Jídelně či jinde v gastronomii. Mohou využít i služeb dluhové poradkyně. Aktuálně zaměstnáváme přes deset žen se zkušeností s bezdomovectvím.

Práce je pro ženy v sociální tísni zásadním tématem. Jako ženy bez prostředků, často se zdravotními nebo duševními obtížemi, cizinky či Romky, se totiž při jejím hledání setkávají s diskriminací a odmítáním.

Jídelna zpracovává přebytky ovoce a zeleniny, které by se jinak vyhodily. Týdně využijeme 50-120 kg jídla, které je například špatně polepené etiketou. Spolupracujeme s velkými řetězci i drobnými farmáři. Využíváme eko kompostovatelné obaly.

  Hlavní město Praha | Dostupnost služeb: Praha

OBLAST PODNIKÁNÍ

 ZAMĚSTNÁVANÉ OSOBY

osoby dlouhodobě či opakovaně nezaměstnané

příslušníci národnostních menšin a marginalizovaných společenství

osoby bez přístřeší

 PODNIK NABÍZÍ MOŽNOST STÁŽE

 PODNIK NENÍ POSKYTOVATEL NÁHRADNÍHO PLNĚNÍ


Reference zákazníků

„Kuchařky bez domova jsme poprosili o přípravu snídaně pro 130 osob. Z honosné nabídky, kterou nám připravily, jsme vybrali brownies a burek plněný tofu. Dostali jsme nejen skvělé občerstvení, ale i servis. Kuchařky jsou dochvilné, pečlivé a sehrané. Z celé spolupráce máme velkou radost.“
Lada Brůnová, Nadační fond Neuron na podporu vědy

„S cateringem od Kuchařek bez domova jsme byli moc spokojení. Profesionálně zvládly slavnostní raut při předávání cen Social Impact Award pro 100 lidí. Nabídka byla pěkně sestavená, pestrá, jídlo vynikající a obsluha rychlá a příjemná. Můžeme rozhodně doporučit.“
Impact Hub

„Catering od Kuchařek bez domova jsme si objednali na desetiletý výroční večírek naší organizace. Po výběru menu, které nám bylo ochotně sestaveno, jsme se už jen podle názvu jednotlivých pokrmů moc těšili. Byl jsem až překvapen, jak moc dobře organizované a šikovné kuchařky jsou. Všechno krásně na určené stoly nachystaly a nazdobily. K jídlu asi není co dodávat. Skvělé veganské menu a za všechny můžu říct, že jsme si moc pochutnali. Věřím, že v budoucnu si ještě raut od kuchařek určitě objednáme, a mezitím můžu jen každému vřele doporučit.“

Milan Posadovský, Fórum 50 %

Certifikáty a značky kvality

Recommended on Restaurant Guru - 2019 a 2021
Excellent Reviews - Happy Cow
Členové sítě Místní místním
Členové sítě Rostlinně.cz
Sozial Marie

Krátké příběhy nebo výroky zaměstnanců

“Díky práci v Jídelně jsem získala spoustu nových zkušeností a nejvíc mě tam baví vařit. Mám psa Lauru, malou černou buldočí holčičku, které jsem se ujala, když ji její předchozí majitel nechal na ubytovně a odešel. Moje oblíbené jídlo je holandský řízek s bramborovou kaší a vepřové rizoto. V Jídelně mám nejradši noky se špenátem. Ráda bych si jednou našla takovou práci, abych mohla bydlet a mít u sebe Laurinku.”
Kuchařka Iris



Adresář sociálních podniků v číslech

247
registrovaných podniků (IČ)

423
provozoven registrovaných podniků

23
oborů

5109
zaměstnávaných osob se sociálním a zdravotním znevýhodněním

2791880928 Kč
roční obrat registrovaných dodavatelů



Patička - Kontakt

Ministerstvo práce a sociálních věcí
Oddělení sociálního podnikání
Karlovo náměstí 1359/1, Praha 2
Projekt Rozvoj ekosystému sociálního podnikání
Tel.: 770 116 520
Kontaktní osoba:
Gabriela Kurková
Email: gabriela.kurkova@mpsv.cz 

eumpsv

Copyright 2024 © Ministerstvo práce a sociálních věcí, Rozvoj ekosystému sociálního podnikání (RESP), registrační číslo - CZ.03.02.02/00/22_004/0001397.