Adresář sociálních podniků


Vyhledávání v adresáři

Pokud hledáte víceslovný výraz, doporučujeme ho zadat v uvozovkách.

Mapa ČR plzensky karlovarsky ustecky liberecky st praha jihocesky kralovehradecky pardubicky vysocina jihomoravsky olomoucky zlinsky moravskoslezsky
vyberte klíčové slovo z našeptávače


UPRAVIT

Café Na půl cesty

https://www.greendoors.cz/cs/projekty/cafe-na-pul-cesty/  

Pujmanové 8, Praha 4 

420 774 913 056

cafe.vedouci@greendoors.cz

PROVOZOVATEL:
Green Doors z.ú.
IČ: 60164221
právní forma: Ústav
datum zveřejnění: 26. 5. 2022


Co děláme?

Přes den kavárna vonící fair trade kávou s terasou, která přechází v park. Večer při koncertě klubová atmosféra. Přátelské prostředí pro hosty, kvalitní nabídka jídla a pití a bohatý kulturní program. A vždy něco navíc… pro děti, psy, vegetariány…

Zároveň zde probíhá pracovní trénink pro lidi se zkušeností s duševním onemocněním, který pomáhá zlepšit dovednosti jako organizace a plánování práce, soustředění, komunikace apod.

Proč je náš podnik sociální?

V kavárně probíhá pracovní trénink pro lidi se zkušeností s duševním onemocněním, který pomáhá zlepšit dovednosti jako organizace a plánování práce, soustředění, komunikace apod.

  Hlavní město Praha | Dostupnost služeb: Praha

OBLAST PODNIKÁNÍ

 ZAMĚSTNÁVANÉ OSOBY

osoby se zdravotním postižením

osoby s duševní nemocí

 PODNIK NENABÍZÍ MOŽNOST STÁŽE

 PODNIK NENÍ POSKYTOVATEL NÁHRADNÍHO PLNĚNÍ


Reference zákazníků

Tady to prostě miluju! Ke konzumaci je tu všehochuť a celý sortiment velmi kvalitní za adekvátní ceny. Cider, fair trade káva a skvělé víno. Často jsou tu super koncerty a exhibice. Nejsympatičtější mi přijde projekt tréninkové kavárny, čímž podporují lidi na cestě za duševní stabilitou. Jen tak dále!


Je málo podniků, jenž lze označit za "bijící srdce lokality". V případě Café Na půl cesty však člověk stěží najde příhodnější termín. Podnik se za dlouholetou působnost stal doslova společenským centrem Centrálního parku, a přestože by jeho narůstající obliba mohla vést ke změně původní idey a ducha místa, provozovatel z vytyčené cesty nezběhl. Café je tak stále místem přející alternativě, toleranci a respektu, místem sociální práce a občanskosti. V kontrastu s rychle rostoucím "Pankrác-city" díky tomu zůstává funkční odpovědí na všeobecný spěch a tlak na výkon.

Příjemné posezení v parku, obsluha je příjemná, je možné si tu rezervovat místo a pronajmout gril (takový, který je určený jen na vegetariánská jídla). Navíc má podnik hlubší myšlenku, což je rozhodně bonus. Vzhledem k tomu, že se Café Na půl cesty nachází uprostřed parku, je to vhodné místo na návštěvu i třeba s dětmi, psy a nebo pokud si při posezení chcete něco zahrát.



Krátké příběhy nebo výroky zaměstnanců

„Nebyl jsem si jistý, zda práci v kavárně zvládnu. Brzy se ale dostavily první úspěchy, a to mi pomohlo k lepšímu sebevědomí. Začal jsem tu potkávat lidi, najednou jsem nebyl sám. Po skončení tréninku jsem si našel dobrou práci.“

„Po deseti letech izolace a života plného úzkostí, jsem se odhodlal a přihlásil se do pracovního tréninku v Café. Teď už bez problému komunikuji se zákazníky a dokonce jsem se stal vedoucím směny.“

„Zkušenost s paranoidní schizofrenií mi obrátila život zcela naruby.“



Adresář sociálních podniků v číslech

247
registrovaných podniků (IČ)

423
provozoven registrovaných podniků

23
oborů

5109
zaměstnávaných osob se sociálním a zdravotním znevýhodněním

2791880928 Kč
roční obrat registrovaných dodavatelů



Patička - Kontakt

Ministerstvo práce a sociálních věcí
Oddělení sociálního podnikání
Karlovo náměstí 1359/1, Praha 2
Projekt Rozvoj ekosystému sociálního podnikání
Tel.: 770 116 520
Kontaktní osoba:
Gabriela Kurková
Email: gabriela.kurkova@mpsv.cz 

eumpsv

Copyright 2024 © Ministerstvo práce a sociálních věcí, Rozvoj ekosystému sociálního podnikání (RESP), registrační číslo - CZ.03.02.02/00/22_004/0001397.