Adresář sociálních podniků


Vyhledávání v adresáři

Pokud hledáte víceslovný výraz, doporučujeme ho zadat v uvozovkách.

Mapa ČR plzensky karlovarsky ustecky liberecky st praha jihocesky kralovehradecky pardubicky vysocina jihomoravsky olomoucky zlinsky moravskoslezsky
vyberte klíčové slovo z našeptávače


UPRAVIT

NATURPARK 12

https://www.naturpark12.cz/  

Kokořín 12, Kokořín 

724073027

hana.potmesilova@revenium.cz

PROVOZOVATEL:
Revenium, z. s.
IČ: 06589383
právní forma: Spolek
datum zveřejnění: 18. 10. 2021


Co děláme?

V NATURPARK 12 pražíme 100 % jednodruhovou arabiku z Brazílie, Kolumbie a Střední Ameriky. K pražení na filtrovanou kávu využíváme kávu z východní Afriky, Etiopie a Keni. Dodržujeme principy excelence, abychom zajistili vysokou kvalitu pražení. Důležitá je pro nás i etická stránka: férová odměna a podpora místní komunity. Klademe důraz na to, aby káva měla svůj jasný původ. Dokážeme proto vystopovat cestu každého zrna, například z Keni až do Čech.
Naši kávu dodáváme také do kanceláří. Pokud máte zájem o dobrou kávu a chcete zároveň podpořit dobrou věc, dejte nám o sobě vědět. Rádi budeme dodávat kávu také k vám (a to také formou náhradního plnění).
Pro vaši konferenci, svatbu nebo jinou malou či velkou akci uvnitř i venku, zajistíme profesionální kávový catering s výběrovou kávou.

Proč je náš podnik sociální?

NATURPARK 12 vznikl pod hlavičkou spolku REVENIUM. V REVENIU všestranně podporujeme aktivní život a uplatnění osob se zdravotním postižením a znevýhodněním.
Výběrovou kávu pražíme v srdci CHKO Kokořínsko, v Mělníku máme naše kompletní logistické zázemí. Všechny naše provozy fungují na principech sociálního podnikání a v souladu s ochranou krajiny a přírody. Výrobní a logistický tým tvoří kolegyně a kolegové převážně se zdravotním postižením nebo znevýhodněním.
Všichni zaměstnanci, kteří k nám nastoupili, byli v dlouhodobě v evidenci úřadu práce a mají zdravotní znevýhodnění či postižení, která na nich nejsou na první pohled vidět. Všichni skončili ve svých předchozích povoláních kvůli zdravotnímu stavu, protože nezvládli časové či fyzické nasazení, které po nich zaměstnavatel žádal.

  Středočeský kraj | Dostupnost služeb: Česká republika

OBLAST PODNIKÁNÍ

 Kompletace a kontrola kvality

 Obchod

 Potravinářská výroba

 Propagační a dárkové předměty

 ZAMĚSTNÁVANÉ OSOBY

osoby se zdravotním postižením

osoby s tělesným postižením

osoby s duševní nemocí

osoby dlouhodobě či opakovaně nezaměstnané

uchazeči o zaměstnání a zájemci o zaměstnání a neaktivní osoby ve věku 55 –64 let. 

 PODNIK NABÍZÍ MOŽNOST STÁŽE

 POSKYTOVATEL NÁHRADNÍHO PLNĚNÍ


Reference zákazníků

Jan Klouda - Vodafone Czech Republic

Ve Vodafone klademe důraz na rovnost příležitostí a otevřenost. Díky Reveniu jsme si uvědomili rozsah viditelných i neviditelných zdravotních omezení, se kterými se lidé potýkají. Pro naše zaměstnance i jejich manažery je důležité o těchto věcech mluvit a umět si říci o pomoc, pokud ji potřebují.
Proto jsou umění pracovat s vlastními omezeními i schopnost pomoci ostatním pro nás důležité. Spolupráce s Reveniem dává smysl.

Helena Doležalová - Value Outcomes s.r.o.
Lidé z Revenia dávají něco, co se nedá koupit, a to příležitost, radu, pomoc. To je to, co nás oslovilo. Jejich káva Naturpark 12 způsobila u nás v kanceláři doslova revoluci, skvělá chuť dodala nejenom kofeinové povzbuzení, ale i úsměv na tvářích kolegů. Obchodním partnerům pravidelně darujeme z kolekce Lighthouse nejen skvělá vína, ale i skvělý pocit, že za tím dárkem je více a má smysl, který všichni tak hledáme. Děkuji Reveniu za jejich skvělou práci.

David Skalický - ROCHE
Revenium, z.s., má jako jeden ze svých cílů působit na společnost. Reagovat na aktuální zdravotní a sociální témata. A mimo jiné i na kultivování systému zdravotní péče a veřejného zdravotního pojištění. Česká republika má bohužel odděleny systémy zdravotní a sociální. Nicméně veřejnou diskusí všech zúčastněných stran, která je zastřešena Revenium, z.s., dochází k identifikaci možných bariér a rizik, spojených s investicemi do inovativní léčby.
Dialog, který je veden již několik let a přináší kontinuálně výsledky by bez Revenium, z.s., nebyl možný.

Lenka Vokáčová - ManpowerGroup
Revenium se stalo naším průvodcem v oblasti zdraví a práce. Pomáhají nám porozumět problematice zaměstnávání zdravotně znevýhodněných z pohledu zaměstnavatele i zaměstnance a edukovat interní týmy. Společně jsme v únoru 2020 spustili interní CSR projekt „Rok zdraví v ManpowerGroup“.
Chceme aktivovat naše zaměstnance, ukázat jim, že díky zdravému životnímu stylu a prevenci můžeme získat více pozitivní energie a předcházet mnoha onemocněním.

Ladislav Šuster - yachting°com
Námořnická kolekce LIGHT-HOUSE for REVENIUM nás v yachting°com úplně okouzlila. Protože podporujeme myšlenku otevřít jachting všem a Revenium pomáhá žít sen lidem se zdravotním, sociálním či psychickým znevýhodněním. A přesně to je ten důvod, proč jsme spolu na jedné vlně! Revenium & yachting°com

Lenka Niemiecová - OKI Europe
Spolupráce s Reveniem nás těší.
Koupí výrobků pomáháme osobám se zdravotním postižením a znevýhodněním, které spolek zaměstnává, nebo je jinak podporuje. Zároveň děláme radost našim partnerům, kteří od nás dostanou dárek ve vysoké kvalitě a se zajímavým příběhem.

Tomáš Ervín Dombrovský -LMC (jobs.cz/prace.cz)
Revenium si mě získalo především díky lidem, kteří v organizaci působí.
V tématu lepšího pracovního uplatnění osob se zdravotním postižením se potkáváme mnoho let. Po profesní i lidské stránce mi kolegové z Revenia imponují. Jde nejen o výsledky s viditelným dopadem, ale celkovou radost, jíž taková spolupráce je.

Jana Vychroňová - Vodafone Czech Republic
Ve Vodafonu se snažíme vytvářet prostředí, ve kterém se lidé cítí dobře. Bez ohledu na věk, pohlaví, sexuální orientaci či genderovou identitu, zdravotní znevýhodnění nebo národnost. V Reveniu jsme našli cenného partnera v oblasti zdravotního znevýhodnění a postižení. Pro řadu kolegů bylo toto téma zcela nové. Z pohledu rozsahu se právě osvěta této problematiky v našich týmech stala klíčovou částí projektu, na který máme od spuštění výbornou zpětnou vazbu.

Tomáš Kofroň - Českomoravská stavební spořitelna
Když jsme hledali smysluplnou organizaci či projekt, se kterými bychom se mohli spojit, tak jsme nechtěli jen takový, který by stál pouze o naše peníze, a tím by naše spolupráce skončila. Revenium má obrovský tah na bránu, přichází neustále s novými nápady, chce, aby společné aktivity byly smysluplné pro všechny strany. A to hlavní na závěr: Revenium skutečně pomáhá jak v obecné osvětě, tak i konkrétním lidem.


















Krátké příběhy nebo výroky zaměstnanců

Ondřej Netáhlo – manažer logistiky, řidič i správce e-shopu
Ondřej nastoupil do Naturparku, jako účastník projektu Šance na restart 2, na zkušební místo. Začínal ve skladu, kde pomáhal s logistikou, postupně mu přibylo mnohem víc úkolů. Působí nejen jako manažer logistiky, ale také řidič, vyzkoušel si práci asistenta pražiče a spravuje náš e-shop.

https://www.naturpark12.cz/kdo-stoji-za-nasi-kavou-ondrej-netahlo-manazer-logistiky-ridic-i-spravce-e-shopu/



Adresář sociálních podniků v číslech

247
registrovaných podniků (IČ)

423
provozoven registrovaných podniků

23
oborů

5109
zaměstnávaných osob se sociálním a zdravotním znevýhodněním

2791880928 Kč
roční obrat registrovaných dodavatelů



Patička - Kontakt

Ministerstvo práce a sociálních věcí
Oddělení sociálního podnikání
Karlovo náměstí 1359/1, Praha 2
Projekt Rozvoj ekosystému sociálního podnikání
Tel.: 770 116 520
Kontaktní osoba:
Gabriela Kurková
Email: gabriela.kurkova@mpsv.cz 

eumpsv

Copyright 2024 © Ministerstvo práce a sociálních věcí, Rozvoj ekosystému sociálního podnikání (RESP), registrační číslo - CZ.03.02.02/00/22_004/0001397.