Adresář sociálních podniků


Vyhledávání v adresáři

Pokud hledáte víceslovný výraz, doporučujeme ho zadat v uvozovkách.

Mapa ČR plzensky karlovarsky ustecky liberecky st praha jihocesky kralovehradecky pardubicky vysocina jihomoravsky olomoucky zlinsky moravskoslezsky
vyberte klíčové slovo z našeptávače


UPRAVIT

Restaurace Maříž

https://www.keramika-mariz.cz/dilny/mariz-dilna-restaurace-a-ubytovani/restaurace-menu/  

Maříž 27, 37881 Slavonice 

384493336

restaurace@aokmariz.cz

PROVOZOVATEL:
Maříž, autorská originální keramika, s.r.o.
IČ: 26173034
právní forma: Společnost s ručením omezeným
datum zveřejnění: 16. 9. 2020


Co děláme?

Jsme malá řemeslná manufaktura a restaurace na pomezí Čech, Moravy a Rakouska v bývalém pohraničním pásu. Vyrábíme ručně točenou a autorsky malovanou keramiku, vaříme z lokálních surovin a obnovujeme vysídlené a zdevastované pohraničí. Našim cílem je ekonomická, sociální a ekologická udržitelnost firmy a záchrana takřka zaniklé vesnice.
Podnik Maříž založil v roce 1991 ak.mal. Kryštof Trubáček, který tím svou keramickou tvorbu zakotvil na konkrétní místo. Jeho vizí byla od počátku záchrana vysídlené vesnice, která mu svým duchem učarovala a vytvoření harmonického udržitelného prostředí pro kreativní autorskou tvorbu v čisté přírodě.

Proč je náš podnik sociální?

Slavonicko - zapomenutý kraj na pomezí Čech, Moravy a Rakouska, trpí silným odlivem obyvatelstva již více než 100 let - od odsunů po světových válkách až po vytvoření hraničního pásma blízko železné opony. Tento trend stále trvá: nejsou tu kvalitní pracovní příležitosti, dostupné bydlení, dobré školy ani služby, mnoho místních obyvatel zápasí s exekucemi a to se odráží v jejich nízké nebo žádné kvalifikaci. Vzniká tu skupina mladých lidí bez perspektivy, v evropských zemích popisovaných jako tzv. NEETs a takovým se v Maříži snažíme dávat šanci v podobě pracovní integrace - nejen v podobě uplatnění v našich provozovnách, ale prostřednictvím školení, rekvalifikace apod. Sezónní charakter aktivit v Maříži není pro sociální začleňování žádoucí, usilujeme proto o celoroční provoz.

  Jihočeský kraj | Dostupnost služeb: Jihočeský kraj ČR, Praha ČR, Waldviertel Rakousko

OBLAST PODNIKÁNÍ

 Ubytování

 Vzdělávání a školení

 ZAMĚSTNÁVANÉ OSOBY

 PODNIK NABÍZÍ MOŽNOST STÁŽE

 PODNIK NENÍ POSKYTOVATEL NÁHRADNÍHO PLNĚNÍ


Reference zákazníků

 před 3 týdny

Zde se tak trochu zastavil čas. Hezká příroda, rybníky, zřícenina zámku a obchůdky s mařížskou keramikou. Až budete mít hlad, restauraci doporučuji, vaří výborně, obsluha rychlá, milá (Translated by Google) This is where time stopped a bit. Nice nature, ponds, castle ruins and shops with Maříž ceramics. When you are hungry, I recommend the restaurant, cooks well, the service is fast, nice



Adresář sociálních podniků v číslech

247
registrovaných podniků (IČ)

423
provozoven registrovaných podniků

23
oborů

5109
zaměstnávaných osob se sociálním a zdravotním znevýhodněním

2791880928 Kč
roční obrat registrovaných dodavatelů



Patička - Kontakt

Ministerstvo práce a sociálních věcí
Oddělení sociálního podnikání
Karlovo náměstí 1359/1, Praha 2
Projekt Rozvoj ekosystému sociálního podnikání
Tel.: 770 116 520
Kontaktní osoba:
Gabriela Kurková
Email: gabriela.kurkova@mpsv.cz 

eumpsv

Copyright 2024 © Ministerstvo práce a sociálních věcí, Rozvoj ekosystému sociálního podnikání (RESP), registrační číslo - CZ.03.02.02/00/22_004/0001397.