Sociální podnikání


Příklady dobré praxe sociálního podnikání

Příklady dobré praxe sociálního podnikání
Přínos sociální ekonomiky je celosvětově uznávaný a je plně v souladu s cíli udržitelného rozvoje. Sociální ekonomika a sociální podnikání jsou nejen prioritou EU a EK, ale také Vlády ČR, která počítá s přijetím zákona o sociálním podnikání. Toto téma je také součástí řady vládních strategií, je však třeba sesadit je z nich na zem, podpořit celý ekosystém a posílit zejména jeho praktické fungování. 
 
Sociální podnikání spadá ve většině evropských zemí pod sociální resort a u nás se mu dlouhodobě věnuje MPSV. Je však třeba neustále pamatovat na to, že se jedná o podnikání, regionální rozvoj, environmentální udržitelnost a aktivity na místní úrovni. Aby mohly sociální podniky v terénu dobře fungovat, je třeba rozvíjet a kultivovat celé prostředí ekosystému sociálního podnikání. 
 
V rámci projektu Podpora sociálního podnikání v ČR pokračuje vznikla tato publikace, která se příjemnou formou snaží ukázat, kam se segment sociálního podnikání v ČR dostal od svých prvních krůčků až po současnost. Sociálním podnikatelům i těm, kteří si s touto myšlenkou teprve pohrávají, nabízí inspiraci v podobě informací, příkladů dobré praxe, sdílení zkušeností a příběhů o tom, jak sociální podniky fungují a jak pomáhají. 

 

 

Tvorba publikace byla financována z projektu MPSV, Podpora sociálního podnikání v ČR pokračuje, registrační číslo CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_016/0006098.

 

 

stáhnout

Patička - Kontakt

Ministerstvo práce a sociálních věcí
Oddělení sociálního podnikání
Karlovo náměstí 1359/1, Praha 2
Projekt Rozvoj ekosystému sociálního podnikání
Tel.: 770 116 520
Kontaktní osoba:
Gabriela Kurková
Email: gabriela.kurkova@mpsv.cz 

eumpsv

Copyright 2024 © Ministerstvo práce a sociálních věcí, Rozvoj ekosystému sociálního podnikání (RESP), registrační číslo - CZ.03.02.02/00/22_004/0001397.