Aktuality

  2. 5. 2023

Vyhlášeny ceny ZLATÁ VÁŽKA: Czech Social Business Awards

Deklarace odpovědného podnikání z. s. pod záštitou Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky a s podporou ČSOB a. s. a Ministerstva práce a sociálních věcí vyhlašují výroční ceny ZLATÁ VÁŽKA: Czech Social Business Awards.

Cílem Cen je popularizovat téma zaměstnávání zdravotně a sociálně znevýhodněných osob, práci sociálních podniků a vytvářet inspiraci pro spolupráci mezi sociálními firmami a veřejnými institucemi. Nedílnou součástí je také seznamování veřejnosti se zaběhlou praxí v zahraničí.

Ceny se budou udělovat v 6 kategoriích: Inovativní podnik, Rozvoj regionu, Inspirativní spolupráce, Asistent roku, Osobnost roku a Instituce roku. O prvních čtyřech kategoriích rozhoduje Hlavní porota, o kategoriích Osobnost roku a Instituce roku pak Veřejná porota složená z aktérů v oboru a odborníků.

Důležitou součástí Cen bude také říjnový a listopadový doprovodný program zahrnující mj. prohlídky Poslanecké sněmovny pro hendikepované kolegy ze sociálních podniků či Kulatý stůl velvyslanců ze zemí, kde jsou již spolupráce sociálních podniků a státní správy rozvinuté.

Nominace registrovaných sociálních podniků budu přijímány v termínu od 20. dubna do 31. července, v září poté zasednou obě výše zmíněné poroty a vyberou vítěze. Slavnostní vyhlášení Cen se následně uskuteční v listopadu 2023. Do soutěže se mohou prostřednictvím webových stránek www.zlatavazka.cz zapojit všechny podniky, které jsou ke dni své přihlášky zaregistrovány v Adresáři sociálních podniků.

Další informace k Cenám lze získat na webu www.zlatavazka.cz nebo na stránkách organizátora soutěže www.odpovednepodnikani.cz.


Patička - Kontakt

Ministerstvo práce a sociálních věcí
Oddělení sociálního podnikání
Karlovo náměstí 1359/1, Praha 2
Projekt Rozvoj ekosystému sociálního podnikání
Tel.: 770 116 520
Kontaktní osoba:
Gabriela Kurková
Email: gabriela.kurkova@mpsv.cz 

eumpsv

Copyright 2024 © Ministerstvo práce a sociálních věcí, Rozvoj ekosystému sociálního podnikání (RESP), registrační číslo - CZ.03.02.02/00/22_004/0001397.