Aktuality


Nastartujte svůj projekt pro znevýhodněné lidi v programu Impact First

Pokud se ve své práci věnujete sociálně znevýhodněným a hendikepovaným lidem nebo nabízíte pomocnou ruku lidem na okraji společnosti a chcete svůj projekt rozjet a stát se alespoň částečně nezávislí na grantech a donátorech, je tu pro vás nový akcelerační program Impact First. „Nejdůležitější je pro nás společenský dopad projektů, které budeme podporovat. Odtud i název programu. Chceme těmto projektům pomoci, aby se staly finančně soběstačnými a obstály v konkurenci,“ říká ředitelka programu Social Impact Bank České spořitelny Klára Gajdušková.

Odborná a finanční pomoc
Cílem programu je snížit rizika neúspěchu projektu a nasměrovat energii a čas účastníků do aktivit, které jsou pro cílovou skupinu skutečně přínosné a zároveň jsou finančně udržitelné. Nicméně jeho cílem není pomáhat konkrétním projektům s granty nebo fundraisingem, ale zaměřit se na jejich alespoň částečnou finanční soběstačnost, aby generovaly výnosy prodejem vlastních produktů nebo služeb.
Impact First je komplexně postavený akcelerační program, který účastníkům pomáhá s finančním plánováním, řízením projektu; zaměřuje se na potřeby cílové skupiny a dobře fungujícího týmu. Nedílnou součástí půlročního běhu jsou konzultace odborníků a experimenty ověřující funkčnost jednotlivých aktivit.

Co můžete díky programu ještě získat
Úspěšné účastnické týmy dostanou během programu osobního mentora, který s nimi projekt konzultuje a vede je v dalších krocích optimalizace procesů. Za největší pokrok si vítěz odnese odměnu 50 000 Kč.

Přihlásit se je snadné

Se svými projekty se můžete hlásit online do 30. 9. 2015. Přihlášku a kritéria pro přijetí do programu najdete na webu Impact First. Pokud si nejste jisti, zda váš projekt kritéria splňuje, můžete svůj záměr nejprve zkonzultovat s organizátory, anebo se přihlásit na webinář.

Kdo za tím stojí

Akcelerační program Impact First organizuje Česká spořitelna a Impact Hub (pracovní prostor pro setkávání, inovace a rozvoj podnikání).

 

 


Patička - Kontakt

Ministerstvo práce a sociálních věcí
Oddělení sociálního podnikání
Karlovo náměstí 1359/1, Praha 2
Projekt Rozvoj ekosystému sociálního podnikání
Tel.: 770 116 520
Kontaktní osoba:
Gabriela Kurková
Email: gabriela.kurkova@mpsv.cz 

eumpsv

Copyright 2024 © Ministerstvo práce a sociálních věcí, Rozvoj ekosystému sociálního podnikání (RESP), registrační číslo - CZ.03.02.02/00/22_004/0001397.