Aktuality


Nastartujte své sociální podnikání se špičkami české startupové scény

Chcete posunout své sociální podnikání dopředu a chcete být soběstační. Vyzkoušeli jste všechno, co zdarma nabízí internet, pokusem o byznys plán jste zdevastovali deštný prales a z průzkumu trhu se vám už dělá špatně. A přesto objednávky nepřibývají a počet zájemců o vaše služby nebo produkty zůstává na bodu mrazu? Neztrácejte víru, profesionálové akceleračního programu Impact First postaví vaše podnikání na nohy.

Impact First není soutěž ani vzdělávací kurz, je to kreativní dílna, kde svůj projekt rozložíte znova na kousky a s pomocí špiček české startup komunity složíte v promyšlený produkt s jasným a byznysovým plánem a společenským dopadem,” doporučuje současný účastník programu Petr Steklý, jednatel firmy Social Trade, s.r.o., která na Kolínsku zaměstnává dlouhodobě nezaměstnané a sociálně vyloučené lidi.

Odborná průprava v kostce

Čtyřměsíční akcelerční program je účastníkům sestaven na míru. Díky sérii workshopů, finančnímu grantu a mentoringu si můžete projekt otestovat a definovat si přesné potřeby cílového zákazníka. Mentoři a konzultanti s vámi nastaví parametry, které podpoří udržitelnost projektu a sníží riziko jeho neúspěchu. Během programu se seznámíte s jednoduchými metodickými nástroji, jak své podnikání vylepšit. Naučíte se správně využívat metody, jako jsou Lean Canvas nebo Design Thinking. Program je vlastně takovou odbornou průpravou v kostce – na jednom místě mentoři a konzultanti pro různé oblasti.

ky Impact First jsme si ujasnili a nastavili cíle našeho sociálního podniku. Zaměřili jsme se na stávající a budoucí zákazníky, na selekci našich služeb, komunikaci s odběrateli a formu prezentace sociálního podnikání. Vytyčili jsme si priority a znatelně se posunuli v řešení rizik,” dodává Ilona Bedrnová z podniku Zelený ostrov, který v Dobřichovicích u Prahy zaměstnává osoby s poruchami sluchu.

Finance na experimenty

Týmy v průběhu programu procházejí selekčním sítem, které je možné si představit jako trychtýř. Na začátku je dvacet projektů, postupně zůstává jen deset, pak čtyři až k nejlepšímu účastníkovi. Během programu budou moci týmy individuálně konzultovat možnost a smysluplnost úvěru u České spořitelny a nejlepší účastníci obdrží 15 000 až 50 000 Kč na testování svého podnikatelského záměru. Tým s největším pokrokem pak získá 50 000 Kč a další podporu mentora.

Program Impact First je zdarma a je možné do něj vstoupit s již existujícícm projektem, který má své uživatele nebo zákazníky. Financuje ho  Česká spořitelna, obsahově ho zajišťuje Impact Hub - pracovní prostor pro setkávání, inovace a rozvoj podnikání.

Pokud máte jakékoliv dotazy, můžete svůj záměr konzultovat s organizačním týmem nebo se podívat na online webinář. Kritéria účasti najdete zde, přihlášku pak tady.

Uzávěrka přihlášek do programu je v neděli 31. 1. 2016. Více info na webu www.impactfirst.cz.


Patička - Kontakt

Ministerstvo práce a sociálních věcí
Oddělení sociálního podnikání
Karlovo náměstí 1359/1, Praha 2
Projekt Rozvoj ekosystému sociálního podnikání
Tel.: 770 116 520
Kontaktní osoba:
Gabriela Kurková
Email: gabriela.kurkova@mpsv.cz 

eumpsv

Copyright 2024 © Ministerstvo práce a sociálních věcí, Rozvoj ekosystému sociálního podnikání (RESP), registrační číslo - CZ.03.02.02/00/22_004/0001397.