Aktuality


P3 spustila kampaň “Podívejte se jak jde podnikat jinak!”

P3 – People, Planet, Profit o.p.s. v rámci mezinárodního projektu Podnikání jinak spustila kampaň “Podívejte se jak jde podnikat jinak!”. Hlavním cílem této kampaně je zvýšit povědomí o sociálním podnikání prostřednictvím krátkých dokumentů o fungujících sociálních podnicích. Bylo natočeno 16 krátkých medailonků o českých sociálních podnikatelích v ČR a tři dokumentární filmy o sociálním podnikání, jeden z ČR a další dva ze zemí partnerů, z Rakouska a z Belgie.

Všechny filmy jsou volně dostupné na projektovém webu www.ceske-socialni-podnikani.cz.

Do kampaně je zapojeno také 8 ambasadorů sociálního podnikání, kteří šíří informace o tématu v jednotlivých regionech.

Filmy jsou určeny zejména nestátním neziskovým organizacím, krajským úřadům, sociálním podnikům, zaměstnavatelům osob se zdravotním postižením a také ostatním podnikům a podnikatelům, které láká začít podnikat „jinak“.

“Myslíme si, že zprostředkování informací o sociálním podnikání formou dokumentu nebo filmu je pro všechny zájemce velmi příjemnou cestou, jak téma pochopit a inspirovat se.” řekla ředitelka P3, paní Petra Francová.

V rámci projektu vzniklo třístranné mezinárodní partnerství s organizacemi SERR- RESOC z Belgie a s bdv austria z Rakouska.

Projekt je financován z prostředků Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a Státního rozpočtu ČR.

P3 - People, Planet, Profit, o.p.s. přináší a prosazuje nové a inovativní přístupy v podnikání s pozitivním dopadem na společnost, podporuje sociální a společensky prospěšné podnikání, poskytuje konzultace, pořádá semináře a workshopy a realizuje tematicky zaměřené projekty.

Další informace:
P3 - People, Planet, Profit, o.p.s.
Malátova 659/16
Praha 5 – Smíchov, 150 00
Gabriela Kurková, koordinátorka projektu
Tel.: +420 776 236 494
e-mail: gabriela.kurkova@p-p-p.cz
Weby: www.p-p-p.cz a www.ceske-socialni-podnikani.cz


Patička - Kontakt

Ministerstvo práce a sociálních věcí
Oddělení sociálního podnikání
Karlovo náměstí 1359/1, Praha 2
Projekt Rozvoj ekosystému sociálního podnikání
Tel.: 770 116 520
Kontaktní osoba:
Gabriela Kurková
Email: gabriela.kurkova@mpsv.cz 

eumpsv

Copyright 2024 © Ministerstvo práce a sociálních věcí, Rozvoj ekosystému sociálního podnikání (RESP), registrační číslo - CZ.03.02.02/00/22_004/0001397.