Aktuality


ČSOB rozdělí 320 tisíc mezi sociální podniky

Praha, 20. listopadu 2013

Do druhého kola grantového programu Stabilizace sociálních podniků, který podporuje již fungující sociální podniky, postoupilo 10 z celkem 23 přihlášených. Porota vybrala na základě prezentací čtyři z nich, které obdrží finanční pomoc a odborné poradenství. Vítězné podniky dostanou celkově 320 tisíc korun, které pomohou k udržení a zefektivnění jejich činnosti. Patří mezi ně 365, o.p.s. s projektem Tichá kavárna, Semitam s.r.o., Zelená dílna s.r.o. a občanské sdružení Náruč s projektem Modrý domeček. 

Mezi podpořené se řadí například společnost Semitam s.r.o. zaměstnávající osoby, které z různých důvodů obtížně hledají uplatnění na běžném trhu práce. Orientuje se na zajišťování úklidových služeb a provozuje rovněž knihařskou a šicí dílnu. Přímou finanční podporu organizace použije na zakoupení elektrické řezačky a barevné tiskárny, v oblasti poradenství se chce soustředit na marketing a management firmy.   

„Sociální podnikání je mnohem širším pojmem, než jak ho společnost vnímá. Nejedná se pouze o podniky, které zaměstnávají osoby se zdravotním postižením, ale patří mezi ně i sociální podniky zaměstnávající sociálně znevýhodněné osoby nebo ty, jež přispívají k místnímu rozvoji či poskytují obecně prospěšné služby v oblasti sociálního začleňování. Jsme velmi rádi, že grantový program ČSOB vychází právě z této širší definice a podpořil projekty sociálních podniků napříč celým jejich spektrem,“ říká Petra Francová, ředitelka P3 – People, Planet, Profit, o.p.s.

Grantový program Stabilizace sociálních podniků podporuje zavedené sociální podniky, které fungují již více než 2 roky. Unikátní je také tím, že neposkytuje pouze finanční výpomoc, ale také podporuje podniky další cestou. 

„Máme dlouhodobé zkušenosti s dobrovolnictvím našich zaměstnanců, kteří pomáhají nejčastěji manuálně. Můžeme však nabídnout i jejich znalosti a zapojit je tak do odborného poradenství, jenž sociálním podnikům pomůže zefektivnit jejich činnost,“ upřesňuje formu podpory Alena Králíková, manažerka společenské odpovědnosti ČSOB. 

Porotu tvořili partneři tohoto grantového programu, tedy lidé z P3 – People, Planet, Profit, o.p.s. a společnosti Ergotep a zaměstnanci ČSOB.  Zaměstnanci těchto institucí také budou poskytovat odborné poradenství. 

Era a Poštovní spořitelna jsou součástí Československé obchodní banky a. s.

 

 

Informace pro editory:

O ČSOB

Skupina ČSOB je vedoucím hráčem na trhu finančních služeb v České republice. Skupina ČSOB je součástí mezinárodní bankopojišťovací Skupiny KBC, která aktivně působí v Belgii a v regionu střední a východní Evropy. Kombinujíc sílu svých značek ČSOB (pro bankovnictví, pojištění, správu aktiv, penzijní fondy, leasing a factoring), Poštovní spořitelna (bankovnictví v síti pošt), Hypoteční banka (hypotéky) a ČMSS (financování bydlení), zaujímá Skupina ČSOB silné pozice ve všech segmentech českého finančního trhu. Skupina ČSOB staví na pevném a dlouhodobém partnerství s každým klientem, ať už v oblasti osobních a rodinných financí, ve financování malých a středních firem nebo v korporátním financování. Skupina ČSOB pečlivě naslouchá potřebám svých klientů a nabízí jim nikoliv produkty, ale nejvhodnější řešení.

 

Kontakt: Kateřina Lejčarová, Externí komunikace ČSOB,Telefon: 224 115 458, 

e-mail: klejcarova@csob.cz


Patička - Kontakt

Ministerstvo práce a sociálních věcí
Oddělení sociálního podnikání
Karlovo náměstí 1359/1, Praha 2
Projekt Rozvoj ekosystému sociálního podnikání
Tel.: 770 116 520
Kontaktní osoba:
Gabriela Kurková
Email: gabriela.kurkova@mpsv.cz 

eumpsv

Copyright 2024 © Ministerstvo práce a sociálních věcí, Rozvoj ekosystému sociálního podnikání (RESP), registrační číslo - CZ.03.02.02/00/22_004/0001397.