MPSV

  21. 10. 2022

Přínos sociálního podnikání pro místo, lidi a životní prostředí 

KDY: 21. 10. 2022, 9:00 - 15:00 
 
KDE: 1. Valašská Dílna, Valašské Meziříčí
 
LEKTORKA: Markéta Vinkelhoferová, spoluzakladatelka sociálního podniku Fair & Bio pražírna a předsedkyně správní rady Tematické sítě pro sociální ekonomiku (TESSEA). Prosazovatelka environmentálního sociálního podnikání v ČR a expertka na uplatňování zásad udržitelného rozvoje v praxi. Organizuje na téma sociální ekonomika semináře, workshopy a konference, přispívá svým vystupováním i na zahraničních akcích. 
 
PROGRAM:
V době multiplikovaných krizí se společně podíváme, jak se dají sociální, ekonomické a ekologické problémy lokálně řešit sociálním podnikáním v souladu s českými, evropskými a globálními trendy.
O co jde a jak lze takovými aktivitami přispívat udržitelnosti života na naší planetě? Jak konkrétně sociální podniky přispívají ke zkvalitňování života na venkově i ve městech, komunitnímu rozvoji, podpoře lokální ekonomiky a zabraňují odlivu lidí z venkova do měst? Jak rozumět principům sociálního podnikání? Jaké je v současné době k dispozici financování těchto aktivit? Jaký konkrétní přínos pro místní ekonomiku, komunitu a životní prostředí mohou sociální podniky mít? 
Představíme existující příklady dobré praxe z ČR i zahraničí. Probereme jednotlivé principy naplňování environmentálního sociálního podnikání v praxi (ekonomický, sociální a environmentální) a pohovoříme o strategiích takových firem, aby byly dlouhodobě udržitelné.
 
Kapacita účastníků je naplněna (omezena na 10 osob). Poslední slovo při výběru účastníků má lektorka.
 
Seminář proběhne v rámci projektu MPSV ČR Podpora sociálního podnikání v ČR, registrační číslo CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_016/0006098.

Patička - Kontakt

Ministerstvo práce a sociálních věcí
Oddělení sociálního podnikání
Karlovo náměstí 1359/1, Praha 2
Projekt Rozvoj ekosystému sociálního podnikání
Tel.: 770 116 520
Kontaktní osoba:
Gabriela Kurková
Email: gabriela.kurkova@mpsv.cz 

eumpsv

Copyright 2024 © Ministerstvo práce a sociálních věcí, Rozvoj ekosystému sociálního podnikání (RESP), registrační číslo - CZ.03.02.02/00/22_004/0001397.