MPSV

  29. 7. 2022

Seminář pro sociální podnikatele: Principy sociálního podnikání

KDY: 29. 7. 2022, 10:00 - 16:00
KDE: Valašské Meziříčí, pořadatel 1. Valašská Dílna

LEKTORKA: Markéta Vinkelhoferová, spoluzakladatelka sociálního podniku Fair & Bio pražírna a předsedkyně správní rady Tematické sítě pro sociální ekonomiku (TESSEA ČR). Expertka na uplatňování zásad udržitelného rozvoje v praxi. Působí jako mentorka sociálních podniků a organizuje semináře/webináře, workshopy a konference na téma sociální ekonomika, přispívá svým vystupováním i na zahraničních akcích.

PROGRAM:
Principy sociálního podnikání jsou základními a nezbytnými stavebními kameny každé sociální firmy.
Seminář se detailně podívá na sociální princip, který je mnohem širší než-li zaměstnávání osob se specifickými potřebami. Jedná se o nastavování důstojné práce pro všechny, rozvoj kompetencí zaměstnanců a participativní přístup.
Ekonomický princip je taktéž nezanedbatelný, ať už je jedná o finanční zdraví sociálního podniku a schopnost čelit ekonomickým rizikům, dobré ohodnocení zaměstnanců, k čemuž slouží reinvestice zisku a nezávislost sociální firmy.
V době následků klimatické změny a dalších ekologických problémů je klíčový také environmentální (a místní princip). Jak přispívat k rozvoji místa a regionu? Jak mohou sociální podniky přispívat udržitelnosti života na naší planetě? Jak na zkvalitňování života na venkově i ve městech, komunitní rozvoji, podporu lokální ekonomiky?
Prodebatujeme nejen praxi 1. Valašské Dílny a dalších sociálních podniků Zlínského kraje, ale i další příklady z ČR i zahraničí a pohovoříme o strategiích, jak být dlouhodobě udržitelný i v době multiplikovaných krizí.

Kapacita účastníků je omezena na 10 osob, vyčkejte tedy na pozvánku emailem, bez ní nebude možné se semináře účastnit. 

Seminář proběhne v rámci projektu MPSV ČR Podpora sociálního podnikání v ČR, registrační číslo CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_016/0006098.


Patička - Kontakt

Ministerstvo práce a sociálních věcí
Oddělení sociálního podnikání
Karlovo náměstí 1359/1, Praha 2
Projekt Rozvoj ekosystému sociálního podnikání
Tel.: 770 116 520
Kontaktní osoba:
Gabriela Kurková
Email: gabriela.kurkova@mpsv.cz 

eumpsv

Copyright 2024 © Ministerstvo práce a sociálních věcí, Rozvoj ekosystému sociálního podnikání (RESP), registrační číslo - CZ.03.02.02/00/22_004/0001397.