MPSV

  datum konání: 23. 11. 2020

Webinář pro sociální podnikatele: Základy personální práce a psychosociální podpora

Přichází doba velké nezaměstnanosti a s tím bude spojen i větší zájem o nabízené pracovní pozice. Cílem semináře je zdokonalit se v oblasti náboru a adaptace zaměstnanců tak, abychom to dělali efektivně a v co nejkratší době, abychom již při selekci životopisů dokázali odhadnout, koho potřebujeme a tím urychlili celý proces náborů.

KDY: 13.10. 2020 od 13 - 15 hod

LEKTORKA: Petra Benešová má sociálně právní vzdělání a celý svůj profesní život se věnuje především práci s lidmi. Je specialistkou na HR marketing – péče o zaměstnance, benefity, firemní kulturu, vize a strategie firem a motivaci zaměstnanců. Zabývá se komunikací, která je základem jakékoliv práce, ale také běžného života.


Na semináři společně probereme:

Nábor a adaptaci nových zaměstnanců včetně sestavení inzerátu, výběrová řízení, jak vybrat toho správného kandidáta.

Abychom mohli vypsat správně inzerát, musíme vědět, jakou osobnost hledáme, jaké má mít kompetence – projdeme si jednotlivé pozice a vydefinujeme si kompetence.

Zaměříme se na konfliktní situace na pracovišti – modelové situace, řekneme si, jak je správně řešit. U opakujících se konfliktních situací, nalezneme původ a řekneme si, jak jim předcházet, jak jim zamezit.


Výběrové řízení (pohovory) je nedílnou součástí celého náboru – připravíme si otázky na kandidáty, které nám odhalí potřebné vlastnosti, dovednosti a motivaci uchazeče.

Definujeme rozdíl mezi si kompetencemi a rolemi v pracovním kolektivu.

Vysvětlíme si, proč je důležité respektovat hierarchii.

Psychosociální podpora jako důležitý prvek bezproblémového fungování integračních sociálních podniků – co nám přináší, proč je dobré ji začlenit do života vašich sociálních podniků zejména v této těžké době. S tím souvisí i individuální přístup k jednotlivým zaměstnancům, řekneme si tedy jak připravil individuální plány a celkové pojetí psychosociální podpory, která povede ke zvýšení kompetencí a lepší integraci znevýhodněných zaměstnanců.

 

REGISTRACE ZDE

 

Kontaktní osoby na případné dotazy:
Petra Benešová, 732 784 854


Vzhledem k omezené kapacitě místnosti neváhejte s registrací.

Seminář není zpoplatněný.

 

 

Seminář proběhne v rámci projektu Podpora sociálního podnikání v ČR, registrační číslo CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_016/0006098.

 

 


Patička - Kontakt

Ministerstvo práce a sociálních věcí
Oddělení sociálního podnikání
Karlovo náměstí 1359/1, Praha 2
Projekt Rozvoj ekosystému sociálního podnikání
Tel.: 770 116 520
Kontaktní osoba:
Gabriela Kurková
Email: gabriela.kurkova@mpsv.cz 

eumpsv

Copyright 2024 © Ministerstvo práce a sociálních věcí, Rozvoj ekosystému sociálního podnikání (RESP), registrační číslo - CZ.03.02.02/00/22_004/0001397.