Adresář sociálních podniků


Vyhledávání v adresáři

Pokud hledáte víceslovný výraz, doporučujeme ho zadat v uvozovkách.

Mapa ČR plzensky karlovarsky ustecky liberecky st praha jihocesky kralovehradecky pardubicky vysocina jihomoravsky olomoucky zlinsky moravskoslezsky
vyberte klíčové slovo z našeptávače

Kavárna Bílá vrána

"Zájemce o stáž bude mít možnost seznámit se s provozem běžné kavárny a cateringové služby, která trvale zaměstnává lidi s mentálním postižením.
Setká se s lidmi, kteří jsou v běžném zaměstnání, nejsou v tréninkové kavárně, a kompletní provoz funguje jako běžná komerční kavárna.
Uvidíte jak člověk s postižením dokáže ovládat běžné kavárenské pozice jako jsou: obsluha hostů, pomoc v kuchyni, případně jako pracovník v cateringu.
Budou mu prezentovány ty nejdůležitější zásady a postupy, potřebné k tomu, aby mohl pracovat s lidmi s mentálním a kombinovaným postižením.
Kromě klasické kuchyně bude mít možnost nahlédnout i do cateringové ""kuchyně"" což dosud nebývalo pravidlem.
Seznámi se s cateringovými službami Bílé vrány, které jsou velice úspěšné a vyhledávané i v komerčním sektoru. O tom svědčí i počet více než 100 akcí, které Bíla vrána pro své zákazníky v roce 2016 realizovala.
V přůběhu stáže se mu během dne 1h bude věnovat fundraiser, který má na starosti prodej cateringových služeb Bílé vrána. Odpoví mu na dotazy předem zaslané emailem a během setkání, v případě zájmu, společně s fundraiserem připraví jednu cateringovou nabídku pro klienta, a probere nejdůležitější okamžiky přípravy nabídky a komunikace se zákazníkem.

Rozdíl mezi Kavárnou Bílá vrána a komerčními a tréninkovými kavárnami.
Hlavní rozdíl je ve skladbě zaměstnanců. V kavárně v tuto chvíli pravidelně pracuje tým 4 lidí s postižením a 2 lidí bez postižení. Další rozdíl je to, že cíl tohoto sociálního podniku je trvale zaměstnávat co nejvíce lidí s postižením při dodržení vyrovnaného rozpočtu. Zisk není primárním cílem.
Tréninkové kavárny tyto lidi trvale nezaměstnávají, pouze je připravují na to, aby se mohli zaměstnat někde jinde.
Nepobíráme žádné evropské dotace, a pracujeme dle tržních pravidel, jako každý jiný podnikatelský subjekt.

podnik:

 (Hlavní město Praha)

Koho kontaktovat?

Zoran Dukić, 777 913 458, fundraising@pohoda-help.cz


Máte zájem o kontaktování sociálního podniku?

Můžete k tomu použít i následující formulář.

Vaše zpráva
Please enter your email!
Napište vaši zprávu

Patička - Kontakt

Ministerstvo práce a sociálních věcí
Oddělení sociálního podnikání
Karlovo náměstí 1359/1, Praha 2
Projekt Rozvoj ekosystému sociálního podnikání
Tel.: 770 116 520
Kontaktní osoba:
Gabriela Kurková
Email: gabriela.kurkova@mpsv.cz 

eumpsv

Copyright 2024 © Ministerstvo práce a sociálních věcí, Rozvoj ekosystému sociálního podnikání (RESP), registrační číslo - CZ.03.02.02/00/22_004/0001397.