Aktuality


P3 připravilo podklady pro návštěvu OECD v ČR k sociálnímu podnikání

Tisková zpráva
Praha, 1. červen 2015

P3 připravilo podklady pro návštěvu OECD v ČR k sociálnímu podnikání

Ředitelka P3 - People, Planet, Profit, o.p.s. Petra Francová se setká 3. června se zástupci Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD). P3 pro ně zpracovalo rozsáhlou odbornou studii o sociálním podnikání v ČR. OECD se nejvíce zajímá o návrh zákona o sociálním podnikání, o připravované evropské výzvy na sociální podnikání a o podhoubí sociálního podnikání.

Zástupci OECD přijeli v pondělí 1. června na čtyřdenní pracovní návštěvu. Na společném setkání se zástupci Tematické sítě pro sociální ekonomiku TESSEA budou 3. června diskutovat o situaci v oblasti sociálního podnikání v ČR. Během svého pobytu se setkají také se zástupci MPSV, MPO, MMR, MZE, Agentury pro sociální začleňování, akademické sféry a vybraných sociálních podniků.

Zástupce OECD kromě zákona také velmi zajímalo, jaké jsou neformální proudy v sociálním podnikání, kdo jsou nejdůležitější hráči v této oblasti a jak je nastaven ekosystém podpory. Poskytli nám zajímavou zpětnou vazbu k našim definicím a principům. To, že jsme zpracovali pro OECD odbornou studii jako podklad pro jejich návštěvu, považujeme za prestižní záležitost. Jsem velmi zvědavá, jaké dá OECD České republice doporučení,” konstatovala ředitelka P3 a předsedkyně TESSEA Petra Francová.


TESSEA - Tematická síť pro sociální ekonomiku TESSEA – je názorová platforma sdružující jednotlivce, podnikatele, nestátní neziskové organizace, vysoké školy a další instituce, které spojuje společný zájem – prosazovat sociální ekonomiku a sociální podnikání do povědomí laické i odborné veřejnosti. Dále podporuje vznik nástrojů a infrastruktury pro rozvoj sociální ekonomiky. Vznikla v roce 2009 v rámci projektu Tematická síť pro rozvoj sociální ekonomiky a dnes její činnost TESSEA koordinuje P3 – People, Planet, Profit, o.p.s.

P3 - People, Planet, Profit, o.p.s. je organizace, která přináší a prosazuje nové a inovativní přístupy v podnikání s pozitivním dopadem na společnost, podporuje sociální a společensky prospěšné podnikání, poskytuje konzultace, pořádá semináře a workshopy a realizuje tematicky zaměřené projekty.

Další informace:
P3 - People, Planet, Profit, o.p.s., Malátova 659/16, Praha 5 – Smíchov, 150 00
Gabriela Kurková
Tel.: +420 776 236 792
e-mail: gabriela.kurkova@p-p-p.cz
Web: www.ceske-socialni-podnikani.cz  a www.p-p-p.cz 

 

 


Patička - Kontakt

Ministerstvo práce a sociálních věcí
Oddělení sociálního podnikání
Karlovo náměstí 1359/1, Praha 2
Projekt Rozvoj ekosystému sociálního podnikání
Tel.: 770 116 520
Kontaktní osoba:
Gabriela Kurková
Email: gabriela.kurkova@mpsv.cz 

eumpsv

Copyright 2024 © Ministerstvo práce a sociálních věcí, Rozvoj ekosystému sociálního podnikání (RESP), registrační číslo - CZ.03.02.02/00/22_004/0001397.