Aktuality


Na Pražském hradě byl letos poprvé vyhlášen sociální podnik roku

Tisková zpráva Praha, prosinec 2015

 

Na Pražském hradě byl letos poprvé vyhlášen sociální podnik roku

Na slavnostním večeru ve Španělském sále Pražského hradu byly na konci listopadu oceněny nejlepší firmy a organizace v programech Národní ceny kvality ČR a Národní ceny ČR za společenskou odpovědnost. Letos poprvé získal v  rámci Listopadu – Měsíce kvality v  ČR  jednu z cen za společenskou odpovědnost sociální podnik. Byl jim o.s. Ergon chráněná dílna, kterému byla také předána cena na Pražském hradě. Na druhém místě se umístilo 1.SDZP družstvo, třetí místo obsadil  Etincelle, o.s.

Ergon podniká v Moravskoslezském kraji v oblasti montážně kompletačních prací, praní a oprav prádla a úklidových prací. Zaměstnává 150 lidí s různými typy zdravotního postižení.

“Ze získání ceny máme velkou radost a potěšilo nás, že jsme obstáli v  porovnání s jinými sociálními podniky. Vnímáme to hodně jako závazek do budoucna”, řekla ředitelka Ergonu Dolores Czudková.

Cenu zajišťuje po odborné a organizační stránce obecně prospěšná společnost P3 - People, Planet, Profit. “Jsme velmi rádi, že sociální podniky mají svou vlastní cenu a že je předávaná v takto důstojném prostředí. Ergon si cenu určitě zaslouží. Věříme, že toto ocenění mu přinese více zakázek a zvýší jeho prestiž.”

Na další vítězný sociální podnik se můžeme těšit v roce 2016, protože byl na Hradě slavnostně vyhlášen 2. ročník Ceny za společenskou odpovědnost – Podnikáme odpovědně.

 

P3 - People, Planet, Profit, o.p.s. prosazuje a podporuje sociální podnikání v ČR, úzce spolupracuje s Tematickou sítí pro sociální ekonomiku TESSEA, dále také poskytuje konzultace, pořádá semináře a workshopy a administruje www.ceske-socialni-podnikani.cz, největší zdroj informací o sociálním podnikání v ČR.

 

Ergon

 

 

Další informace:

P3 - People, Planet, Profit, o.p.s.

Malátova 659/16, Praha 5 – Smíchov, 150 00

Gabriela Kurková

Tel.: +420 776 236 792

E-mail: gabriela.kurkova@p-p-p.cz

Web: www.ceske-socialni-podnikani.cz a www.p-p-p.cz


Patička - Kontakt

Ministerstvo práce a sociálních věcí
Oddělení sociálního podnikání
Karlovo náměstí 1359/1, Praha 2
Projekt Rozvoj ekosystému sociálního podnikání
Tel.: 770 116 520
Kontaktní osoba:
Gabriela Kurková
Email: gabriela.kurkova@mpsv.cz 

eumpsv

Copyright 2024 © Ministerstvo práce a sociálních věcí, Rozvoj ekosystému sociálního podnikání (RESP), registrační číslo - CZ.03.02.02/00/22_004/0001397.