Aktuality


Čtvrté setkání Klubu sociálních podnikatelů proběhlo v Ergotepu

Dne 26.9. 2013 proběhlo v prostorách družstva Ergotep v Proseči u Skutče čtvrté setkání Klubu sociálních podnikatelů, které pořádala P3 – People, Planet, Profit o.p.s. Setkání se zúčastnilo téměř 20 sociálních podnikatelů. Tématem setkání klubu bylo vzdělávání a personalistika v integračních sociálních podnicích. 

Petr Herynek, generální ředitel družstva provedl přítomné po Ergotepu, který je jedním z nejúspěšnějších sociálních podniků v ČR. Poté s Jiřím Herynkem, ředitelem útvaru provozu představili způsob práce a podpory zaměstnanců sociálního podniku Ergotep a vysvětlili, že vzdělávání zaměstnanců je jedním z hlavních nástrojů jeho rozvoje. Petr Herynek zdůraznil, že pro sociální podniky je důležité nastavit rovnocenné partnerství a že je pro dlouhodobý úspěch firmy důležité budovat strategická partnerství rovných subjektů. Sociální podnikatelé diskutovali o tom, co můžou nabídnout velkým firmám a jak nejlépe rozvíjet spolupráci. „Sociální podnikatelé by měli mít větší ambice než dělat kompletační práce, měli by usilovat o dlouhodobější, stabilnější a efektivnější formy obchodní spolupráce“, poradil na závěr Petr Herynek.

Občerstvení na akci zajistil sociální podnik Rettigovka z Litomyšle, který je vyhlášený svými specialitami.

Klub sociálních podnikatelů je nezávislý, volný a otevřený všem skutečným sociálním podnikatelům. Nabízí nezávazná setkání s lidmi obdobné nátury, s podobnými zájmy a problémy. Vznikla při TESSEA (Tematické síti pro sociální ekonomiku) v rámci projektu TESSEA získává mezinárodní zkušenosti, není však její součástí. Klub nemá právní subjektivitu.

Projekt je financován z prostředků Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a Státního rozpočtu ČR.

TESSEA - Tematická síť pro sociální ekonomiku TESSEA – je názorová platforma sdružující jednotlivce, podnikatele, nestátní neziskové organizace, vysoké školy a další instituce, které spojuje společný zájem – prosazovat sociální ekonomiku a sociální podnikání do povědomí laické i odborné veřejnosti. Dále podporuje vznik nástrojů a infrastruktury pro rozvoj sociální ekonomiky. Vznikla v roce 2009 v rámci projektu Tematická síť pro rozvoj sociální ekonomiky a dnes její činnost TESSEA koordinuje P3 – People, Planet, Profit, o.p.s.

P3 - People, Planet, Profit, o.p.s. je organizace, která přináší a prosazuje nové a inovativní přístupy v podnikání s pozitivním dopadem na společnost, podporuje sociální a společensky prospěšné podnikání, poskytuje konzultace, pořádá semináře a workshopy a realizuje tematicky zaměřené projekty.

 

Další informace:
P3 - People, Planet, Profit, o.p.s.
Malátova 659/16, Praha 5 – Smíchov, 150 00
Gabriela Kurková, koordinátorka projektu
Tel.: +420 776 236 792
e-mail: gabriela.kurkova@p-p-p.cz
Web: www.p-p-p.cz

 

 


Patička - Kontakt

Ministerstvo práce a sociálních věcí
Oddělení sociálního podnikání
Karlovo náměstí 1359/1, Praha 2
Projekt Rozvoj ekosystému sociálního podnikání
Tel.: 770 116 520
Kontaktní osoba:
Gabriela Kurková
Email: gabriela.kurkova@mpsv.cz 

eumpsv

Copyright 2024 © Ministerstvo práce a sociálních věcí, Rozvoj ekosystému sociálního podnikání (RESP), registrační číslo - CZ.03.02.02/00/22_004/0001397.